BAŞKAN ORHAN’DAN REGAİP KUTLAMASI “SAVAŞSIZ BİR DÜNYA İÇİN MAĞFİRET DİLEYELİM”

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İslam dünyasında mübarek kabul edilen ve Recep, Şaban, Ramazan aylarını kapsayan “Üç Aylar’ın habercisi” Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yayın: 27 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 27.02.2020 20:48:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Recep ayının ilk cuma gecesi idrak edilen Regaip Kandili’nin rahmet ve mağfiret gecesi olduğunu hatırlatan Başkan Orhan, özellikle savaş ortamının genelde hâkim olduğu dünyada barışın ve sükunetin gelmesi için Allah’ın rahmeti ve mağfiretine ihtiyaç olduğunu söyledi. 
Özellikle İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı barındırdığını belirten Başkan Orhan, “Bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan’ın gölgesini üzerimizde hmiş bulunuyoruz. İnsanlarımızın yaradana daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.” dedi.
Aziziye Belediye Başkanı Orhan, son olarak dünyada halen devam eden savaşların büyük çoğunluğunun İslam topraklarında zuhur ettiğine dikkat çekti. Başkan Orhan, İslam kelimesinin kökeni itibariyle barışı tanımladığını söyleyerek, “İslam barış iklimini tesis eder. Dünya barışının sağlanması için hep birlikte üç ayları ve Regaip Kandili’ni fırsat bilip dua edelim.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732