BAŞKAN İMAMOĞLU’NUN PAZARLARA YÖNELİK ÇAĞRISI UYGULAMAYA GEÇTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, dünyayı sarsan Koronavirüs’e karşı İstanbul’daki pazarlara yönelik bazı tedbirlerin alınması çağrısı karşılık buldu. Beylikdüzü ilçe pazarında aralıklı olarak sadece gıda ürün tezgahları kuruldu ve hijyene yönelik tedbirler alındı. Pazarcıların ve vatandaşların kurallara uyduğu ve uygulamadan memnun olduğu gözlendi.

Gündem Yayın: 22 Mart 2020 - Pazar - Güncelleme: 22.03.2020 18:25:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde ilçe belediye başkanları ve İBB bürokratları ile bir araya gelerek ülkemizde de etkisini giderek htirmeye başlayan Koronavirüs’e karşı ortak akıl toplantısı yaptı.


Toplantıda; pazarların kontrollü bir şekilde açık tutulması, girişlerde özellikle el dezenfektanlarının bulunması, satıcıların mutlaka maske ve plastik eldiven kullanmaları, satış tezgahlarının aralarının açılması, alışverişe gelenlerin kümelenmelerinin önlenmesi, gıda dışı tezgah açılmasına izin verilmemesi gibi önemli kararlar alındı.


Uygulamayı Beylikdüzü Beylik Pazarı’nda ilk hayata geçiren ilçenin belediye başkanı Murat Çalık oldu. Pazarda Koronavirüs’e karşı alınması gereken tedbirleri içeren broşür de dağıtan Çalık, alınan tedbirlere uyan pazarcılara ve vatandaşlara teşekkür etti.


Pazarda incelemelerde bulunan İBB Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanı Ahmet Atalık da İBB'nin aldığı kararlara paralel bir şekilde dezenfeksiyon işleminin yapıldığı, satıcıların hijyen kurallarına harfiyen uyduğu bilgisini paylaştı. Ahmet Atalık, “Sadece gıda tezgahlarının son derece geniş bir alanda kurulu olduğu ferah bir pazar görmek bizi çok mutlu etti. Zabıtanın da pazarın her noktasında görev yapıyor olması, Beylikdüzü Belediyesi’nin salgınla mücadelede üzerine düşen görevi tam anlamıyla yaptığını gösteriyor” dedi.


Beylikdüzü Beylik Pazarı'na kontrollü şekilde iki kapıdan giriş yapıldı. Her iki girişe de el ve ayakkabı dezenfeksiyon ünitesi yerleştirildi. Alışverişe gelenler el ve ayakkabılarını dezenfekte ederek pazara giriş yaptı. Pazarcıların tümüne eldivenli ve maske dağıtıldı.. Maskesini takmayan ya da usulüne uygun takmayanları zabıtalar uyardı. Pazarda sadece gıda tezgahları açıldı. Tezgahlar, son derece aralıklı kurularak vatandaşların ferah bir ortamda gayet rahat alışveriş yapması sağlandı. Ayrıca, alışverişe gelenlerin en az yarısı eldiven ve maske kullandığı tespit edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732