BAŞKAN İMAMOĞLU: “MİNNET DUYDUĞUMUZ TOPRAKLARIN GÜZEL İNSANLARININ RUHUNA FATİHA OKUMAK SORUMLULUĞUMUZDUR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çiçek koyup, ardından Sarıyer Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı açtıktan sonra, öğle saatlerinde Eyüpsultan’a geçti. İlçeyle özdeş Eyüp Sultan Camii ve çevresindeki kutsal mekanları gezen İmamoğlu, bugün hem 19 Mayıs’ı kutladıklarını hem de akşam Kadir Gecesi olduğunu belirterek, “Böyle özel bir günde, minnet duyduğumuz bu toprakların, güzel insanlarının huzuruna gelmek, onları ruhuna bir Fatiha okumak sorumluluğumuzdur diye düşündük” dedi.

Gündem Yayın: 19 Mayıs 2020 - Salı - Güncelleme: 19.05.2020 15:52:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, güne, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koyarak başladı. Ardından Sarıyer’e geçen İmamoğlu, Hacıosman’daki Atatürk Kent Ormanı’nı, söz verdiği gibi, 19 Mayıs’ta hizmete açtı. İmamoğlu, Sarıyer’den sonra ise rotasını Eyüpsultan’a çevirdi. Burada Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile bir araya gelen İmamoğlu’na, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat eşlik etti. İmamoğlu ve Köken, Polat’ın rehberliğinde Eyüp Sultan Camii, Ummi Sinan Türbesi, Karyağdı Baba Türbesi, Baba Haydar Semerkand Türbesi, Pir Abdul Mecid Sivasi Türbesi, Şeyh Yahya Efendi Külliyesi ve Şeyh Murad Efendi Tekkesi gibi kutsal mekanlar ile tarihi kişiliklerin mezarlarını ziyaret etti.

  

“BÖYLE MÜHİM TOPRAKLARIN HİZMETKARLARIYIZ”
İmamoğlu, ziyaret amaçlarını Köken’e, Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli astronom, matematikçi ve dil bilimcilerinden Ali Kuşçu’nun kabri başında şu sözlerle dile getirdi:
“Başkanım, bugün öyle özel bir an ki aslında; akşam Kadir Gecesi, hep beraber dua edeceğiz. Bugün, 19 Mayıs. Onun için biz dedik ki; İstanbul’un en manevi alanında böyle bir gezi yapalım. Çünkü ne kadar mühim bir toprakların aslında hizmetkarıyız şu anda hep beraber. O kadar önemli ki; şurada yatan tarih, başka nereye, kime nasip olur, bilinmez. Ama bize nasip oldu. İşte Ali Kuşçu’yu burada anmak, önemli bir bilim insanını, alim anmak. Yanı başında Eyüp Sultan Hazretleri. Hem Fatih Sultan Mehmet’in fethedip, bize emanet ettiği, hem de 19 Mayıs. 19 Mayıs önemli, çünkü bir güneş doğdu Anadolu’da ve insanlar uyandı, 5 yıllık işgali dindirdi 1923’te. Böyle özel bir günde, minnet duyduğumuz bu toprakların, güzel insanlarının huzuruna gelmek, onları ruhuna bir Fatiha okumak sorumluluğumuzdur diye düşündük. Bugün onun için Eyüpsultan’ı tercih ettik özellikle. Mahir Hocam da bize rehberlik yapıyor.”


VATANDAŞLARI KIRMADI, GÜVERCİNLERİ BESLEDİ
Sokağa çıkma yasağı tedbirleri kapsamında kontrollü olaral alışverişe çıkan vatandaşların ilgisiyle de karşılan İmamoğlu, gelen fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı. İmamoğlu’nun Eyüpsultan Meydanı’nda güvercinlere yem atması, renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732