BAŞKAN İMAMOĞLU, 2,5 YILDIR DURMUŞ METRO HATTINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 2,5 yıldır yapımı duran ve yatırım planında yer almayan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. Hattın yapılış şeklini eleştiren İmamoğlu, “Çekmeköy’den Kurtköy’e kadar tasarlanmış hattın içinde, sonradan eklenmiş bir hat. O bütünün içinde de yatırım planına alınmayan bir bölüm. Çok yanlış bir şekilde başlanmış o dönemde. Bir nevi semtin içinde, binaların dibinde kuyular açılmış. Bu kuyular, mahalleliyi de tedirgin ediyor. Bir çözüm bulacağız” dedi.

Gündem Yayın: 25 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 25.05.2020 23:00:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki yönetim tarafından Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın bir kolu olarak tasarlanan, ancak 2017 yılı sonundan itibaren durdurulan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Pelin Alpkökin’den şantiyelerle ilgili bilgi alan, İmamoğlu, gördüğü manzaralardan memnun kalmadı. Hattın yapılış şeklini eleştiren İmamoğlu, şunları söyledi:

“BİR ÇÖZÜM BULACAĞIZ”
“Burası, Sancaktepe – Çekmeköy hattımızın bir kılçığı diyelim. Öyle tarif edelim. Sancaktepe’den Yenidoğan’a uzanan bir kılçık hat. Ne yazık ki yatırım planında olmayan, 2017’nin sonundan beri durmuş, 2,5 yıldır duran, bundan 10 ay önce geldiğimizde de durmuş haliyle aldığımız ve tasarımı sıkıntılı bir kılçık hat. Bu hattın bütününden, Çekmeköy’den Kurtköy’e kadar tasarlanmış hattın içinde, sonradan eklenmiş bir hat. O bütünün içinde de yatırım planına alınmayan bir bölüm. Çok yanlış bir şekilde başlanmış o dönemde. Bir nevi semtin içinde, binaların dibinde kuyular açılmış. Bu kuyular, mahalleliyi de tedirgin ediyor. Beklentiler var. Onu yerinde birebir görmek istedim. Çünkü, arkadaşlarımın kaygı duyduğu bir şekli var. Geleceğini tartışıyoruz. Sıkıntılı bir tarif yapılmış burada hem yolcu sayısı bakımından hem işin fizibilitesi açısından. Tümüyle inceleyeceğiz. Vatandaşla konuşacağız, semtle bu işi tartışacağız, buranın siyasi bileşenleriyle tartışacağız, yereldeki belediye başkanlarıyla konuşacağız. Bu şekilde duran toplamda 7 şaft var, bir tane makas tüneli var. Hepsini yerinde görmek istedim. Onun için bu bayram gününde buradayım. Bir çözüm bulacağız.”

Farklı mahallelerdeki söz konusu şaftları tek tek dolaşan İmamoğlu, kendisine balkonlarından sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşların bayramlarını kutladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732