Başkan Gökhan Yüksel, Deprem Bölgesinde İncelemede Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Elazığ ve Malatya’da meydana gelen ve birçok vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti. Başkan Gökhan Yüksel'e CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kartal'ın Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ eşlik etti.

Yayın: 27 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 27.01.2020 20:56:27
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Başkan Gökhan Yüksel, bölgede devam eden arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, vatandaşlarla görüştü, taziye ziyaretlerinde bulunarak yakınlarını kaybetmiş olan vatandaşların acısını paylaştı. Başkan Gökhan Yüksel, gerçekleştirilen temaslar kapsamında Kartal'da yaşayan Elazığlıların akrabaları ile de görüşerek ihtiyaçlarını not aldı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Serkan Turan dahil, ayakta duran insanlar ve açık hava

Akrabaları Kartal'da olan Elazığlı mağdur ailelerle bir araya gelen Başkan Gökhan Yüksel, "Kartal'daki dostlarımızın, Kartal'daki komşularımızın, Elazığlı ya da Sivriceli olsun olmasın, onların destekleriyle buraya geldik. Onlar sağ olsunlar, seferberlik ilan ettiler. Biz de sizlerin acınızı paylaşmaya geldik. Orada çok sayıda da Sivriceli dostumuz var. Ama yardıma bütün Kartallılar katıldı." diye konuştu.

Deprem bölgesindeki gözlemleri hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Gökhan Yüksel, "Tüm ülkemize geçmiş olsun. Elazığ ve Malatya için zor bir durum. Türkiye'nin dört bir yanından yardım etmek isteyen çokça kurtarma ekibi, yardım yollayan belediyelerimiz, kurumlarımız ve devletin bütün kurumları burada hareket halinde. Ama önemli olan koordine olabilmek. Koordinasyon noktasında ciddi bir çaba var. Hala enkaz çalışmalarının devam ettiği noktalar bulunuyor. Bir yandan da hayatını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, açık hava

"Tüm Dayanışmamızla Ailelerin Yanında Oluyoruz"

Devam eden çalışmalar ve bölgedeki son durum hakkında bilgi veren Başkan Gökhan Yüksel, "Yıkılan binalardan ziyade ciddi şekilde çatlaklar bulunan, ağır hasarlı binaların fazlalığı dikkat çekiyor. Bu yüzden insanlar evlerine girmeye korkuyorlar. Bu nedenle çadır ihtiyaçlarını görüyoruz burada. Hem AFAD, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem de devletin bütün kurumları ve yardım toplayan bütün belediyelerin desteğiyle buraya getirilen imkânlar, depremzedelere dağıtılmaya çalışılıyor. Tabi acı var burada, bir de korku var. Korku nedeniyle dışarıda kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını koordine etmekle uğraşıyor bütün kurumlar. Biz de tüm dayanışmamızla ailelerin yanında oluyoruz, şu an itibariyle. Kartal'da sağ olsunlar bütün komşularımız hemen çağrımıza kulak verdiler. Bu noktada battaniyeler, ısıtıcılar, gıda yardımları ve kışlık bot gibi zaten daha önceden tarif ettiğimiz ihtiyaca yönelik malzemelerin toplanması için tüm Kartallılar seferber oldular. Zor günlerde bir arada olmayı başarabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kentsel Dönüşüm Noktasında Reel Ve Hızlı Adımlar Atılmasını Bekliyoruz"

Kentsel dönüşüm noktasında hızlı adımlar atmanın önemini vurgulayan Başkan Gökhan Yüksel, "İnsanların akın akın yardım için koştuğunu görmek, bizi hep umutlandırıyor. Fakat dersler çıkarmamız gerekiyor. Kartal'da da bir acı yaşamıştık. Bir binamız çökmüştü. Deprem noktasında diğer yerlerde yaşadığımız acılar var. Kentsel dönüşüm noktasında atılacak reel ve hızlı adımların daha da ilerlemesini bekliyoruz. Bu noktada biz de bina çökme olayının yaşandığı Orhantepe Mahallesi ile ilgili çalışmalarımızı Bakanlıkla işbirliği içinde sürdürüyoruz; fakat üzerinden bir yıl geçmesine rağmen somut adımları atmak kolay olmuyor. O yüzden aynı manzara Elazığ'da da var. Riskli yapılarla ilgili kentsel dönüşüm sürecinin hızlıca başlayabilmesi, biraz da finans kaynağı gerektiriyor. Hem Bakanlık hem belediyeler bir şekilde planları, dönüşümle alakalı adımları atsa bile şu an inşaat sektörünün durgunluğu bizi düşündürüyor. Özetle ülkemizin tamamında dönüşümle ilgili çok ciddi çözümler aramalıyız ve bu konuda fikir birliği yapmalıyız. Ülkece odaklanacağımız en önemli konu bu." ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732