Başkan Gökhan Yüksel'den riskli bölgelerdeki vatandaşlara ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, dün Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından önce teknik ekiple toplantı yaparak kriz masası kurdu, ardından riskli bölgelerdeki vatandaşları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yayın: 27 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 27.09.2019 14:17:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kartal Belediyesi Kriz Merkezinde açıklama yapan Başkan Gökhan Yüksel, "Deprem sonrası ilçemizde önemli bir sıkıntı yaşanmamış, can ve mal kaybı olmamıştır. Belediye ekiplerimiz olası acil bir durum için 24 saat nöbettedir. Bir depremin gün ve saat verilerek önceden kestirilmesi günümüz teknolojik imkânlarıyla mümkün değildir. Resmi kurumlar tarafından yapılmayan hiç bir açıklamayı lütfen dikkate almayalım. Acil bir durumda 05321369090 numaralı WhatsApp hattımızdan belediyemizle iletişime geçebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

 

Ardından Kartal'daki birçok mahalledeki riskli olduğu düşünülen binaları ziyaret eden Başkan Gökhan Yüksel, 6 Şubat'ta 21 vatandaşın hayatını kaybettiği ve büyük tedirginlik yaşanan Orhantepe Mahallesi'nde de incelemelerde bulundu. Burada bir grup vatandaşla sohbet eden Başkan Yüksel, Orhantepe'de ki dönüşüm süreciyle ilgili bilgi verdi. Başkan Yüksel, " Yeşilyurt apartmanda yaşanan vahim olayın ardından Orhantepe'yi dönüştürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Tek önceliğimiz bu iş. Ancak İşin bir kısmı vatandaşta bitiyor. Sizin bir araya gelmeniz, birlik olmanızdan başlıyor. En az 3’te 2'lik çoğunluk sağlayan adalarda biz adım atabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kartal Belediyesi'ne 103 başvuru

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in başkanlığında kurulan Kartal Belediyesi Kriz Masasında 24 saat esaslı çalışma programı oluşturuldu. Kriz masasındaki personel, sabaha kadar görevlerine devam etti. Teknik elemanlardan oluşan hasar tespit ekipleri de vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendirerek sabaha kadar binalarda incelemelerde bulundu.

Depremin ardından vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun tempoda çalışan Kartal Belediyesi Kriz Merkezine sadece dün 103 şikâyet ve başvuru geldi.

3 bina tahliye edildi

Tahliye edilen 3 binada ki vatandaşlar Kartal Belediyesi tarafından misafir edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732