Barbaros, Bütün Özel Çocuklara Ümit Oldu

Eyüpsultan Postası olarak daha önce röportaj yaptığımız ve “Eyüpsultan’ın Yağmur Adam”ı olarak tanıttığımız 29 yaşındaki Barbaros Yıldırım ve annesi Hatice Yıldırım’ın hayalleri gerçek oldu.

Eğitim Yayın: 03 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 03.10.2019 16:51:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

2018’de düzenlenen EKPS’den (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) 91 puan alarak büyük bir başarıya imza atan Barbaros, Eyüpsultan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda memur olarak işe başladı. Altı aydır Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda çalışan ve çok mutlu olan Barbaros, okulda ofis işlerini yapıp, öğretmenleri karşılıyor ve kendi deyimiyle, diğer özel öğrencilere ağabeylik yapıyor.

BARBAROS’UN GÜZEL BİR İŞTE ÇALIŞMASI EN BÜYÜK ARZUMDU”

“Barbaros’un güzel bir işte çalışması en büyük arzumdu” diyen anne Hacer Yıldırım, “Barbaros EKPS’de başarılı olur diyordum ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Kendisi açık liseden mezun olduktan sonra, hiçbir kursa gitmeden evde lise kitaplarını çalışarak bu başarıyı elde etti. İşe başlaması da bizim için nimet üstüne nimet oldu” diyor.

BARBAROS’UN ÇALIŞMAYA BAŞLAYINCA ÖZGÜVENİ ARTTI”

Barbaros’un kendisi gibi özel çocuklara hizmet etmesinden dolayı ayrıca mutlu olduğunu dile getiren anne Hacer Yıldırım, duygularını ise şu sözlerle ifade ediyor: “Ben Barbaros’a hep belki ilerde senin gibi özel çocuklara kendini anlatabileceğin bir iş yaparsın derdim. Allah kalbimize göre verdi. Böyle Milli Eğitime bağlı bir yerin olması, üstelik hemen evimizin yanında olması bizim için büyük bir nimet oldu. Hemen alt sokakta oturduğumuz için Barbaros, işe kendi başına yürüyerek gidip geliyor. Burada öğretmenleri karşılıyor, evrak işlerinde yardımcı oluyor, servislerin anonsunu yapıyor. Bir anne olarak çok mutluyum. Barbaros’un özgüveni arttı. Diğer engelli ailelere de tavsiyem hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmesinler. Çocuklarını eve kapatmasınlar, eğitimlerine önem versinler.”

“BARBAROS’UN İNANILMAZ BİR HAFIZASI VAR”

Türkiye'deki bütün illerin ilçelerini, birçok futbolcunun doğum tarihlerinden özgeçmişlerine kadar hafızasında tutan, ülkelerin başkentlerini, dünya üzerindeki konumlarını ezbere bilen Barbaros'un inanılmaz bir hafızası var. Barbaros'a 3,5 yaşındayken Çapa Tıp Fakültesi'nde dahi otizm teşhisi konduğunu söyleyen anne Hacer Yıldırım, “Barbaros 4 yaşındayken kendi kendine okumayı öğrendi. İlkokula başladığında bütün fişleri okuyordu. Banka, detarjan isimlerinden kendine bir yol bulup, tek başına okumayı öğrendi. Daha o yaşlarda gazete okuyordu. İlk okula başlayıp okuma yazmayı öğrendikten sonra evdeki Meydan Larousse'u okuyup yazarların hayatlarını, ülkelerin başkentlerini, para birimlerini, bayraklarını ezberlemeye başladı. Türkiye'deki herhangi bir ilçeyi sorun hangi ilde olduğunu size söyler. Okuduğu bir şeyi kolay kolay unutmaz, inanılmaz bir hafızası vardır” açıklamasını yapıyor.

BARBAROS: “BURADA ÇOCUKLARA ABİLİK YAPIYORUM”

Eyüpsultan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen “Burada çocuklara abilik yapıyorum” diyen Barbaros, ise şunları söylüyor: “Burayı seviyorum. Memurlar bana iş veriyorlar; telefonlara bakıyorum, fotokopi çekiyorum, bir de servis geldiği zaman anons yapıyorum. Çalışmayı çok seviyorum.”

BARBAROS VELİLERİMİZE ÇOK GÜZEL BİR MOTİVASYON KAYNAĞI”

Barbaros’la yaklaşık altı aydır çalıştıklarını ve kendisinden çok memnun olduklarını belirten Eyüpsultan Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Aliye Arslan Meşe, şu açıklamaları yapıyor: “Barbaros’la geçen sene ikinci dönemden itibaren çalışmaya başladık. Fotokopi işlerinde, telefonlara bakmada ve misafir karşılama konusunda bize çok yardımcı oluyor. Aynı zamanda velilerimize çok güzel bir motivasyon kaynağı; çünkü velilerin bir çoğu çocuklarıyla problem yaşıyorlar. Geleceğe dair kaygıları çok büyük, ama Barbaros’u görmek onlara da başlı başına çok büyük bir motivasyon kaynağı oluyor.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732