Balıkesir'de korona testi pozitif çıkanların evlerinin kapısına uyarı notu asılıyor

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla, yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkanların izolasyonda bulundukları evlerin kapısına üzerinde "Bu konut görüşme ve ziyarete kapalıdır" yazısı bulunan uyarı notu asılmaya başlandı.

Yaşam Yayın: 12 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 12.12.2020 16:21:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Uygulama ilk olarak Karesi ilçesi Paşaalanı Mahallesi'nde gerçekleşti. İlçe Emniyet Müdürlüğüİl Sağlık Müdürlüğü personeli ve mahalle muhtarından oluşan ekip, pozitif vakaların izolasyonda bulunduğu evleri ziyaret ederek bilgilendirme yaptı.

UYARI NOTU ASILDI

Bilgilendirme sonrasında evlerin kapılarına üzerinde "Bu konut görüşme ve ziyaretlere kapalıdır" yazılı uyarı notu asıldı. İlçe Emniyet Müdürü İlyas Eryılmaz hane sakinlerine konuya ilişkin bilgilendirmede bulundu.

 

Korona testi pozitif çıkanların izolasyonda bulundukları evlerin kapısına uyarı notu asıldı

BULAŞ RİSKİNİ AZALTMAK HEDEFLENİYOR

Eryılmaz yaptığı bilgilendirmede, "Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler İl Hıfzıssıhha Kurulunca belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir.

Bu çerçevede bulaş riskini azaltmak için 08.12.2020 tarih ve 106 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla; Covid-19 pozitif vaka görülen bağımsız ev, apartman ve belli girişi olan site ve vb. yerlere dışarıdan ziyaretlerin zaruri hizmetler hariç kısıtlanmasına, ilk izolasyon denetiminde mahalle denetim ekiplerince veya kolluk kuvvetlerince pozitif vaka olan haneye gidildiğinde 'BU KONUT GÖRÜŞME VE ZİYARETE KAPALIDIR' ibaresi içeren bilgi notunun hane, apartman girişi veya site girişlerine yapıştırılmasına, yapıştırılan bilgi notunun izolasyon süresince sökülmesinin yasak olduğunun bilinmesine, bilgi notunun yırtılması veya kaldırılması durumunda sorumlular hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde işlem yapılmasına, mahalle denetim ekipleri ve kolluk kuvvetleri tarafından yapılan izolasyon denetimlerinde bilgi notunun kontrolünün de yapılmasına, yine yukarıdaki sebeplerle bu süreçte ayrıca evlere misafir kabul edilmemesi hususunun vatandaşlarımıza hatırlatılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Balıkesir'de korona testi pozitif çıkanların evlerinin kapısına uyarı notu asılıyor

Balıkesir'de korona testi pozitif çıkanların evlerinin kapısına uyarı notu asılıyor

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732