Bahçeli, Erdoğan'a neden hakan kaftanı hediye etti? İşte olay hediyenin sırrı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, kendisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a neden hakan kaftanı hediye ettiği ortaya çıktı. Hakan kaftanı, eski Türk devletlerinde görevini layıkıyla yerine getiren ve başarılı bir şekilde hizmet edenlere verilirdi.

Gündem Yayın: 25 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 25.10.2019 15:08:23
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Rusya ve ABD ile başarılı diplomasi yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayağının tozuyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etmiş bu ziyarette Bahçeli, Erdoğan'a "Hakan kaftanı" hediye etmişti. Herkes, ziyarete damga vuran bu hediyenin ne anlama geldiğini merak ediyordu. Konuyla ilgili Türkiye gazetesinde yer alan bir haberde Bahçeli'nin neden böyle bir hediyeyi tercih ettiği anlatıldı.

ÜZERİNDE SELÇUKLU MOTİFLERİ BULUNUYOR

Edinilen bilgilere göre, Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kaftanı, eski Türk devletlerinde olduğu gibi devlet ve millet başı olarak görevini layıkıyla yerine getirdiği ve başarılı bir şekilde hizmet için verdi. Özel olarak yapılan kaftanının üzerinde Selçuklu motifleri bulunuyor.

"HÜKÜMDARLAR HÜKÜMDARI" ANLAMINA GELİYOR

Hakan kaftanı, Türk geleneklerinde 'Hükümdarlar hükümdarı' anlamına geliyor. 19. yüzyılın ortalarına kadar kullanılan kaftanların üzerine cübbe, kürk ya da kapaniçe giyilirdi. Kaftanlar, giyen kişilerin toplumsal konumunu gösterir ve bunu renk, derece ve şeritleriyle belli ederlerdi.

Bahçeli, Erdoğan'a neden hakan kaftanı hediye etti? İşte olay hediyenin sırrı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732