Bafra Devlet Hastanesinde skandal iddia: Polisler kendilerine öncelik vermeyen doktoru dövdü

Samsun'da bulunan Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli bir doktorun, kendilerine öncelik tanımadığı gerekçesiyle iki polis tarafından darp edildiği ileri sürüldü. Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 06 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 06.09.2019 16:20:45
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Samsun'da, Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli bir doktorun iki polis tarafından darp edildiği ileri sürüldü. Bafra Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde konuya ilişkin açıklama yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, iki özel harekatçı polisin kendilerine öncelik tanınmadığı gerekçesiyle sara hastalığı olan bir hastasına acil müdahale ederken acil serviste görevli doktor S.G. ile tartıştıklarını söyledi.

Polislerin S.G'yi darp ettiğini belirten Erkan, "Şiddet olayını kınarken bile utanç içerisindeyiz çünkü sağlıkçıya şiddet uygulamak, kamu düzenini hiçe sayarak kargaşa çıkarmak, istediğini kaba kuvvete başvurarak elde etmeye çalışmak, ilkel toplulukların, geri kalmış ülkelerin özelliğidir. Biz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını beklediğimiz ülkemizin bu hale getirilmesi karşısında öfke ve utanç içindeyiz." dedi.

"İZAH EDİLEBİLİR BİR TARAFI YOK"

Bu olayın diğerlerinden farkının şiddet uygulayan kişilerin toplumun güvenliğinden sorumlu bir kurumda görev yapması olduğunu dile getiren Erkan, böyle bir çelişkinin izah edilebilir tarafının bulunmadığını vurguladı.

"BİZE UYGULANAN ŞİDDET, HALKA VE DEVLETE UYGULANMIŞTIR"

Erkan, bu durumun hekimlere yönelik şiddetin nasıl kanıksandığını ve sıradanlaştığını gösterdiğini savunarak, şunları kaydetti:

"Biz hekimler, kamu hizmetini halk adına, devlet adına sunuyoruz. Bize uygulanan şiddet, halka ve devlete uygulanmış şiddettir. Bireysel bir saldırı gibi değerlendirilemez. Kamunun güvenliğinden sorumlu insanların kamu hizmetini sekteye uğratması, görevli hekime şiddet uygulaması, bireysel bir şiddet gibi değerlendirilemez. Çalıştıkları kurumun gücünü kendi çıkarları için yine bir kamu görevlisi olan hekimlere karşı şiddete dönüştürerek kullanmaları kabul edilemez."

Erkan, bir hekime kalkan elin tüm hekimlere, halka ve devlete kalkmış sayılacağını belirterek, "Biz hekimler olarak bilimin, hekimliğin ve aydınlığın popülist politikalar sonucunda kara kuvvetin karanlığına gömülmesine izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Öte yandan S.G'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şüphelilerin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732