AZİZİYE’NİN İHA’LARI GÖREVE HAZIRLANIYOR

Belediyecilik hizmetlerinde hemen her alanda varlığını htiren Aziziye Belediyesi, geçtiğimiz hafta Ankara ATO’da düzenlenen Akıllı Şehirler fuarında dikkatlerini üzerine topladı.

Teknoloji Yayın: 19 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 19.01.2020 15:53:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Alperhan Akbulut kaptanlığında kurduğu TULPAR takımının 3 ay içerisinde uçuşa hazır hale getirdiği prototip İnsansız Hava Aracı, belediyecilik hizmetlerinde Erzurum’da ilk olma özelliği taşıyor. Aziziye Belediyesinin destekleri ile tamamlanan Aşkar İnsansız Hava Aracının belediyecilik hizmetlerinde büyük ölçüde hizmetlerin tamamlanmasında kullanılması öngörülüyor. 40 kilometre haberleşme menzili olan Aşkar’ın 20 dakika süreyle havada kalabildiği belirtildi. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İHA’ların uzun süreli havada kalış sürelerinin ve menzillerinin artırılması konusunda desteklerinin süreceğini ifade etti. 

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

İHA’LAR AZİZİYE’DE BÜYÜK ÇIĞIR AÇACAK
Aziziye Belediyesinin hizmet alanı olarak Erzurum merkez belediyeleri içiresinde en fazla coğrafi alana sahip olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, özellikle kış aylarında zorluğu hissedilen hizmet çalışmalarının İnsansız Hava araçları ile minimize edilebileceğinin altını çizdi. İHA’lar sayesinde kapalı köy yollarının belirlenmesi ve eksik hizmetlerin belirlenmesinin mümkün olacağını söyleyen Başkan Orhan, “Savunma sanayimizde dünyada ilk sıraları alan İnsansız Hava Araçlarımız yerel yönetimlerin hizmetlerinde de rol alacaktır. Özellikle Aziziyemiz 1702 kilometrekare alanıyla Erzurum’un en geniş ilçeleri arasında olması hasebiyle mahallelerimize ulaşım konusunda zorluklar yaşanabiliyor. İHA’larımızla artık ilçenin kontrolünü sağlamamız mümkün olmakla birlikte belki de tek koordinat vererek imar ve çevresel hizmetlerin denetimini sağlamış olacağız” diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise
TULPAR TAKIMI GÖZ DOLDURDU
Aziziye Belediyesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin kurduğu TULPAR İnsansız Hava Aracı takımı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Kulüp öğrencileri tarafından önceden hazırlanan TEKNOFEST yarışmasında dereceye giren AŞKAR isimli insansız hava aracı, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere yapay zeka aracılığıyla yeniden şekillendirildi. Havadan görüntü alabilme avantajı bulunan AŞKAR’dan öncelikle havadan denetleme, kaçak yapılaşma, koordinat denetimi, kaçak hafriyat dökümü tespit noktasında faydalanılacak.  AR-GE çalışmasıyla birlikte diğer hizmetlerde kullanılabilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732