Azerbaycanin Şeki Devlet Bölge Koleji "Aile içi şiddeti durduramayalım" projesi kapsamında etkinlik düzenledi

Dünya Yayın: 03 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 03.12.2019 07:35:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Etkinlik, “Aile içi şiddeti durduramayalım” projesi kapsamında, Dünya Anne ve Çocukları Birliği tarafından düzenlendi.

Etkinliğe 100'den fazla öğretmen ve öğrenci katıldı. Etkinliği başlatan Şeki Devlet Bölge Koleji Direktörü Sardar Sharifov, Şeki'deki öğrenciler arasında "Aile içi Şiddete Sessiz Kalma" nın önemini vurgulayarak, bölgedeki yaygın aile içi şiddet ve farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti. Ardından, “Dünya Anne ve Çocukları” Sendika Başkanı Dunyaxanim Aliyeva, aile içi şiddeti toplum için sosyal bir rahatsızlığa dönüştürmek için önlemler alınması gereğini vurguladı.

Ardından, Azerbaycan Cumhuriyeti Barolar Birliği üyesi olan proje uzmanı-uzman Araz Nurmammadov, aile içi şiddeti, aile içi şiddete ilişkin teorileri, aile içi şiddeti önleme ve yerel mevzuatla ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatı okudu. Sheki Eyalet Bölge Koleji'nde “Tüm Karanlık Parlar” belgeseli yayınlandı. Belgesel, aile içi şiddetin gerçekleri ve bunların toplum üzerindeki zararlı etkileri hakkında geniş kapsamlı ve faydalı bilgiler sağlamakla birlikte, aile içi şiddetin önlenmesine yönelik araştırmalar hakkında da bilgi vermektedir. Belgesel sunumunun ardından etkinlik, Şeki Devlet Bölge Koleji öğrencileriyle yoğun konushmalarla devam etti.

Haberderin Ajansi / Azerbaycan / Baku

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732