Azerbaycan gazeteci Polad Aslanov ifade vermeyi reddetti

Cumartesi günü, DT XGözaltı Merkezinde gazeteci Polad Aslanov sorgulandı. Sorgulamaya Aslanovun avukatı Osman Kazımov da katıldı. Gazeteci Gülmir Aslanov'un eşi hakkında bilgi verildi.

Yayın: 17 Kasım 2019 - Pazar - Güncelleme: 17.11.2019 15:34:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

"Ancak Polad Aslanov, önyargılı soruşturmaya itiraz ederek, artık ifade edilmeyeceğini söyledi. 5 aydan fazla DTX tarafından soruşturma altında. Bu süre zarfında, suçunu kanıtlayan tek bir gerçek sunulmadı, " - G. Aslanova Cumartesi günü eşiyle bir tecritte görüştükten sonra söyledi.

” Polad Aslanov o bir gazeteci olduğunu söyledi, onun faaliyetleri görünürde oldu, hiçbir şey devlete ihanet yapıldı", - G. Aslanova söyledi.

Ona göre, kendisi ve P. Aslanov'un ülkenin liderliğine, DTX Başkanı, Başsavcı ve diğer yetkililere itiraz mektubları sonuçsuz kaldı.

* Hatırlatma heberman.com sitesi editörü Polad Aslanov 12 Haziran'da gözaltına alındı. Ertesi gün mahkeme onu 4 ay tutukladı. Ona karşı, Ceza Kanununun 274 maddesi (Devlete ihanet) hakkında bir suçlama yapıldı. Soruşturma Devlet Güvenlik Servisi tarafından yürütülür. 5 Ekim tutuklama süresi gazeteci uzatıldı başka bir 4 ay.

Yerel ve uluslararası kuruluşlar Polad Aslanov'un cezai kovuşturmasını kınadı ve tutuklanmasının gerçek sebebinin gazetecinin faaliyetlerinden kaynaklandığına inanıyor.- 06B-

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732