Aydemir’den Yatırımcılara Çağrı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un yenilenebilir enerji kaynakları açısından önemli kaynak ve potansiyel barındırdığı belirterek, yatırımcıları rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları yapmaya davet etti.

Gündem Yayın: 10 Nisan 2020 - Cuma - Güncelleme: 10.04.2020 12:19:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak, Doğu Anadolu Bölgesi illeri ve özelde Erzurum’un yenilenebilir enerji kaynakları bakımından ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Aydemir, bu alandaki yatırımcıları, kaynakları ekonomiye kazandırmaya çağırdı.

TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında covit-19 ve bu kapsamda oluşan gündeme değinen Milletvekili Aydemir, süreçte Türkiye’yi ilgilendiren pozitif gelişmeler de olduğuna dikkat çekerek, EMBER ‘Global Electricity Review 2020’ raporunu dile getirdi, raporda rüzgar enerjisi potansiyel ve yatırımlarında ülkenin Dünya’da ilk 10 ülke arasında bulunduğuna işaret etti.

Milletvekili Aydemir, “Kovit 19 küresel bir musibet. Ne ki bunu naksedecek güzel gelişmeler de var. İklim Danışma Kuruluşu olan EMBER 2020 raporuna göre dünyanın rüzgar ve güneş enerjisi üretimi ciddi artış göstermiştir. Daha iyisi Türkiye dünyadaki ilk 10 rüzgar ülkesi arasına girmiştir” dedi.

Yenilenebilir enerjiye yönelimde amacın temiz çevre olduğunu kaydeden Aydemir, “Formül malum, temiz bir çevreye ancak temiz enerjiyle ulaşılabilir. İktisadi zaviyeden de bakıldığında, rüzgar ve güneş enerjisindeki payımız arttıkça dışarıya bağlı elektrik ithalatımız da o nispette azalacaktır. Bu noktada bir teklifte bulunalım; her iki enerji potansiyeli bakımından çok münbit olan Doğu Anadolu Bölgesi ve hem de Erzurum’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığımız hem de bu alandaki yatırımcılarımız özel bir bakış açısı geliştirsinler. Bu sayede kazanan ülkemiz ve yatırımcılarımız olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Aydemir, “Erzurum’un en başından en sonuna yani Karaçoban ilçesinden İspir’e, Şenkaya’dan Çat’a bütün ilçelerinde böyle bir potansiyel var. Hem güneş enerjisi açısından çok iyiyiz, hem de rüzgar enerjisi potansiyeli açısından çok iyiyiz. Öyleyse bu alanda yatırım düşünen bütün kardeşlerimi, bütün yatırımcıları Erzurum’a özel bir tevcih, özel bir bakış açısı geliştirmeye davet ediyoruz. Bu anlamda zaten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın mevcut hali tespit ettiğini biliyoruz. Bu konuda sıkça görüşüyor ve Erzurum odaklı çalışmaları takip ediyoruz. Bakanlığımız ciddi zeminde çalışmalar yapıyor. Öyleyse Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığımızın yaptığı bu çalışmalara oranla o zaviyeden bakarak yatırımcıların Erzurum’a yönelmesini hususen bekliyoruz” dedi. 

Pusula gazetesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732