Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Uçar Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Uçar; Mesajında öncelikle ülkemiz geneline musallat olmuş Covit 19 virüs salgını nedeni ile hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet dilerim, tedavisi devam edenlere Allahtan şifa dilerim diye konuşan Uçar, bu süreçte olağın üstü emek veren emekçilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Uçar, milletimizden ricamız zorunlu olmadığı taktirde Evde kalmalarını rica ediyorum diyerek sözlerini şöyle sürdürdü. Berat Kandili'nin on bir ayın sultanı Ramazan'ın habercisi olduğuna dikkat çeken Başkan Uçar, kurtuluşa ermek anlamına da gelen bu mübarek gecenin İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Yaşam Yayın: 06 Nisan 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.04.2020 18:51:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Başkan Uçar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Af olunma, kurtuluşa erme anlamına gelen Berat Gecesi, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan'ın gelişinin müjdecisidir. Kur'anı Kerim'in dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Ramazan öncesi son kandil olan Berat Kandili, bir zorluktan kurtulmak, kurtuluşa ermek manalarına gelmekle beraber, günahların affı ve kulların temize çıkması nedeniyle rahmet gecesidir. Öyle ki peygamber efendimiz (sav) bu gecenin ibadetle geçirmenin pek çok sevabının olduğunu belirtmiş ve Cenabı Hakk'ın 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Bir bela ile müptela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurduğunu ifade etmiştir. O nedenle rahmet kapılarının sonuna kadar açılıp Cenabı Hakk'ın müminleri kurtuluşa erdirdiği geceyi en feyizli şekilde geçirmeli, başta ülkemiz olmak üzere yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimizin affı ve huzuru için dua etmeliyiz. Rabbim bizleri hayırlısıyla mübarek Ramazan'a ulaştırmayı nasip etsin. Bu vesileyle Berat Kandili'nin bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ederim."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732