Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk ; Polad Aslanov için özgürlük istedi!

Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk Azerbaycan'da ortaya çıkarmış olduğu yolsuzluk sonrası Tutuklanan Gazeteci Polad Aslanov'un biran önce salıverilmesine yönelik basın açıklaması yaptı: Fişenk yaptığı basın açıklamasında Azerbaycan yetkili makamlarınca Meslektaşımızın yapmış olduğu haberle ortaya çıkardığı büyük yolsuzluk sonrası, kendisine yapılan akıl almaz tutukluluğunun sonlandırılarak biran önce salıverilmesini talep ediyorum.

Dünya Yayın: 19 Eylül 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 19.09.2020 13:44:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 Yapılan bu zorbalığıda ayrıca kınıyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti : Meslektaşımız gazeteci Polad Aslanov, yapmış olduğu haberle azerbaycan’da birtakım istihbaratçılarında karıştığı yolsuzluğu ortaya çıkarmıştır. başarılı bir habere imzasını atmasına karşılık, meslektaşımız gazeteci polad aslanov azerbaycan’da tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir… meslektaşımız gazeteci Polad Aslanov hala cezaevindedir… suçu ise mesleğinin gereğini yaparak ülkesindeki büyük bir organize yolsuzluğu ortaya çıkarmaktır… meslektaşımız gazeteci Polad Aslanov, 12 haziran’da azerbaycan’dan iran’a giden turist gruplarından azerbaycan gümrüğündeki memurların rüşvet aldığını ispatlayan bir haber yaptı. haberin içeriğinde bir takım memurların her geçen firmadan 20 dolar para alanları, bu paraları aralarında bölüşenleri haber yaparak ifşa etti. Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi''ndeki yolsuzluğu ortaya çıkaran gazeteci Polad Aslanov tutuklandı… tüm sağlık sorunlarına rağmen hala cezaevinde tutulan Aslanov’un ailesi ise Azerbaycan yetkili merciilerinde bir türlü muhatap bulamamaktadır. bu çarpık durumun biran önce ortadan kaldırılarak meslektaşımızın özgürlüğüne kavuşturulması için ilgili birimleri daha fazla vakit kaybetmeden biran önce gereği için göreve davet ediyorum, dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732