Astrazeneca'nın Aşı Çalışmaları İkinci Defa Sekteye Uğradı

Bütün dünyanın umut içinde beklediği Kovid-19 aşı denemelerinden kötü haber geldi.

Dünya Yayın: 20 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2020 21:49:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın aşı denemelerine gönüllü olarak katılan bir kişide yan etki görüldü. Aşı denemelerine ikinci defa ara verildi.

Çin'in Vuhan kentinde aniden ortaya çıkan ve kısa zaman içerisinde bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı aşı geliştirme çalışmaları devam ederken, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın denemelerinden kötü haber geldi.

Aşı denemelerine katılan bir gönüllü de yan etki görüldü. Aşının olduğu 37 yaşında olan bir bayan hastaneye kaldırıldı. Aşı denemelerine ikinci defa ara verildi.

Dünyanın en umut vericilerinden olan Kovid-19 aşı çalışmalarından biri olan Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın çalışmaları, 37 yaşında olan bir bayanın yürümekte zorlanmasına sebep olan nadir bir nörolojik rahatsızlıktan dolayı ikinci defa durduruldu.

BİR HASTADA DAHA YAN ETKİ GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz ay da Amerika'daki bir hastada nörolojik rahatsızlıklar görüldüğü ve çalışmaların geçici olarak askıya alındığı açıklanmıştı.

Haberlerden dört gün sonra, AstraZeneca, katılımcının omuriliğin iltihaplandığı ender nörolojik rahatsızlığın doğrulanmış bir vakasına sahip olduğu hakkındaki medyada çıkan raporları reddetti.

Şirketin 'Şüpheli Beklenmedik Ciddi Olumsuz Tepki raporu' ya da SUSAR olarak bilinir raporuna göre teşhis iki durumda 'onaylandı' olarak tanımlandı.

BİR HAFTADAN KISA SÜREDE İYİLEŞMEYE BAŞLADI

Yine raporda yer alan detaylara göre semptomlar ortaya çıktıktan bir haftadan kısa bir zaman sonra bayan hızlı bir şekilde iyileşmeye başladı.

Bunun üzerine raporda 'Hastalığının sadece dört gün önce başladığı düşünüldüğünde semptomlarının düzelmesi çok hızlı. Belirtileri düzelmeye başladı. Elindeki gücü ve el becerisi daha iyi hale geliyor.'

Çıkan raporlardan sonra çok kişi başta AstraZeneca olmak üzere bütün firmaların çalışmalar konusunda şeffaf olması için çağrıda bulundu.

DÜNYA GENELİNDE 962 BİNDEN FAZLA İNSAN YAŞAMINI YİTİRDİ

İlk olarak Aralık 2019'yılında Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde aniden ortaya çıkan ve kısa zamanda bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgın sebebiyle dünya genelinde 962 bin üzerinde insan yaşamını yitirdi, 31 milyon üzerinde insan ölümcül salgına yakalandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732