Araç sahiplerine kötü haber! Benzine zam geldi

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 8 kuruş zam geldi. Fiyat artışı pompa fiyatlarına yansıyacak.

Gündem Yayın: 03 Şubat 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 03.02.2020 16:47:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 8 kuruş zam geldi. Fiyat artışının pompa fiyatlarına yansıyacağı öğrenildi.

EPGİS'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"4 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 8 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur."

BENZİNİN FİYATI NE KADAR OLDU?

Zammın ardından Ankara'da ortalama 6,80 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,88 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,73 liradan 6,81 liraya, İzmir'de 6,82 liradan 6,90 liraya yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 

Son dakika: Araç sahiplerine kötü haber! Benzine zam geldi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732