ALTAN KARDEŞLER VE ILICAK İÇİN KARAR BOZULDU

FETÖ’den Yargılanan Ahmet,Mehmet Altan Kardeşler ve Nazlı Ilıcak Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası yargıtaydan döndü.

Siyaset Yayın: 05 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 05.07.2019 19:01:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News


FETÖ'den yargılanan Ahmet, Mehmet Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak Hakkında Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yargıdaydan döndü 
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 'FETÖ'nün darbe çağrışımı davasında' Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu.

Yargıtay, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliye taleplerini reddederek, 'anayasayı ihlal değil FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu' işlediklerine karar verdi.

Yargıtay, Mehmet Altan'ın, yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verilmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesi 11 Ocak'ta verdiği kararda, Mehmet Altan'ın haklarının ihlal edildiğini belirlemişti. Kararda Mehmet Altan'a 20 bin TL tazminat ödenmesine de hükmedilmişti.

3 isme önce ağırlaştırılmış müebbet
Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılandıkları davada geçen 2018 Şubat ayında 'anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

AİHM Türkiye'yi suçlu buldu
Daha sonra Avrupa insan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne taşınan davada AİHM, 20 Mart 2018'de Mehmet Altan ile birlikte Zaman Gazetesi yazarı Şahin Alpay'ın davasında AİHM Sözleşmesi'nin ihlal ettiğine hükmetmiş, Türkiye davacıların her birine manevi tazminat olarak 21 bin 500 Euro ödemeye mahkum edilmişti.Haber Hakan Dikmen

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732