Albayrak'tan, dar gelirli vatandaşlara müjde: Kiradan daha ucuz maliyetle ev sahibi olunacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan asgari ücretli dar gelirli vatandaşlarımızı sevindirecek bir haber geldi. Albayrak, "20 yıl vadeyle en düşük faiz oranıyla kiradan daha ucuz maliyetle ev sahibi yapacak finansal altyapıyı tamamladık." dedi.

Gündem Yayın: 07 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 07.11.2019 12:21:54
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Hazine ve Maliye Bakanı Berat AlbayrakSamsun'da İş Dünyası ile Buluşma programına katıldı. Bakan Albayrak enflasyon tarafında düşüş yaşandığını ve tarihi bir neticenin ortaya konduğunu söyledi. Dar gelirlilere de konut müjdesinde bulunan Bakan Albayrak düşük faizle 20 yıl vadeli kredi kullandırılarak TOKİ işbirliğiyle yılda 100 bin kişinin ev sahibi yapılacağını kaydetti.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

"Büyük bir ihracat potansiyeline sahip liman şehri ve milli mücadele ruhumuzun burada atıldığı güzel Samsun'umuza bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 6 senedir ülkemiz çok yoğun kuşatmayla mücadele veriyor. Gezi, 17-25, çukur eylemleri, kanton girişimler, 15 Temmuz darbe girişimi. Hiçbiri birbirinden bağımsız değildi. Hepsinin esas amacı milletimizin birliğine kast etmekti. Ekonomik konularda, tehditlerin dozunu çıkarabilecekleri en yüksek düzeye çıkararak son 15 ayda yaşadığımız süreçte şahit olduk. Kur, faiz ve enflasyon sarmalına birileri almak için her yolu denedi. Son bir yılda 3 büyük kur atağı yaşadık. Birileri enflasyonu kontrol edilemez noktaya getirmek için çaba sarf ettiler.

"ENFLASYON DAHA İYİ OLACAK, BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Barış Pınarı operasyonunda da enteresan süreçler yaşadık. Enflasyonla mücadele ortada. Enflasyonla topyekün mücadele diyerek son bir yılda geldiğimiz noktada TÜFE'de yüzde 8, ÜFE'de yüzde 1.70 seviyelerine inerek tarihi bir netice ortaya koyduk. Yılsonu hedefimiz 12'lerin altında gerçekleşerek yılı kapatacağız. Düşük tek haneleri çok hızlı şekilde yaşayacağımız sürece gireceğiz. Enflasyon daha da iyi olacak, bu daha başlangıç.

Toplasanız 15-20 kişi olan ve dedikleri hiç bir şekilde tutmayan kişilere rağmen, çok önemli bir performans ortaya koyduk, bu söylemi takınanların bir kısmı siyasi, bir kısmı ticari, bir kısmı istihbari saikle birilerinin amacına hizmet ettiler.

Türkiye kimseden bir kuruş almadı ve kimseye el açmadık.

"OLAĞANÜSTÜ DÖNEMİ TAHMİNLERDEN DAHA AZ HASARLA GERİDE BIRAKTIK"

15 aylık olağanüstü dönemi tahminlerden çok daha az hasarla, çok daha az bir sürede, çok daha iyi bir şekilde geride bıraktık. Türkiye olarak güçlü bilançomuzu devam ettiriyoruz. Genel yönetim borç stoğu yüzde 30,2 oranına sahip olarak dünyadaki en iyi ülkelerden bir tanesiyiz.

Bu yıl 82,3 ton altını ekonomiye kazandırdık. Ekonomik aktivitedeki toparlanma öne çıkıyor. Eylül ayında 4A kapsamındaki toplam sigortalı sayısı 431 bin kişilik artış gerçekleştirdi.

Toplam konut satışı Eylül'de 147 bine ulaştı. Otomotiv satışları 40 bine ulaştı. Ekonomide güven endeksi yüzde 20 arttı. Bu yılı pozitif büyümeyle kapatacağız. Kurumsal kredi faizlerinde en düşük piyasa faizlerini gördük, daha da düşecek inşallah.

"HER YIL EN AZ 100 BİN VATANDAŞI EV SAHİBİ YAPACAK"

Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarını ev sahibi yapacak bir modelin finansman alt yapısını hazırladık.

20 yıl vadeli olacak ve TOKİ'nin de içinde yer alacağı, her yıl en az 100 bin vatandaşımızı ev sahibi yapacak modeli bu ay bitmeden özel bir programla anlatacağız. Düşük faiz oranlı kredi verilecek.

"EKONOMİMİZ BÜYÜYECEK"

İvme paketinde tahsis rakamı 25 milyar lira, kredi kullandırılan rakam 10 milyar lirayı geçti. Faiz ve enflasyonun düştüğünü önümüzdeki aylarda çok daha net görmeye başlayacağız. Bu mücadelemizde en ufak bir gevşemeye izin vermeyeceğiz. Ekonomiyi durdurma diye bir şey yok, ekonomimiz büyüyecek. Büyümeyle eş güdümlü bir şekilde enflasyonda hedeflerimize ulaşacağız.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732