AKBANK SANAT 23 NİSAN ETKİNLİKLERİNİ EVİNİZE TAŞIYOR

Eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmaları ile çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. yılında, farklı yaş gruplarından çocuklara seslenen bir online program hazırladı.

Sanat Yayın: 16 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.04.2020 22:33:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Çocukların 23 Nisan’ı evde, ebeveynleri ile etkileşim içinde, neşeyle kutlamalarını amaçlayan bu atölyeler “Akbank Sanat Evinizde” çatısı altında sosyal medya kanallarında takip edilebilecek.

 

Çocuk Atölyeleri sanat eğitmeni Barış Karayazgan'ın sunumuyla çocukların evdeki malzemelerle, kendi kendilerine veya ebeveyn desteği alarak gerçekleştirebilecekleri atölyeler,  Akbank Sanat Youtube kanalında yayında olacak.

 

Ayrıca 23 Nisan günü Akbank Sanat Dans Atölyesi eğitmenlerinden dansçı ve koreograf Bengi Yörük ‘ün “Kendi 23 Nisan Koreografini Oluştur” başlıklı dans eğitimi videosu Akbank Sanat Youtube kanalında yayınlanacak. 4-6 yaş çocukların farklı hareket kalitelerini kullanarak kendi koreografilerini hazırlayabilecekleri bu videoda; çocuklar yuvarlak, köşeli, hızlı hareket yönlendirmeleri ile kendi koreografilerini yaratacaklar.

Akbank Sanat çocukları ve aileleri, 23 Nisan programına özel bu etkinlikler sırasında üretilen eserleri, çekilen fotoğrafları ve koreografi videolarını #AkbankSanatEvinizde etiketiyle sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor.

 

Atölye Programı;

21 Nisan Salı

Kağıt Tezgahta Dokuma (Çift el kullanımı ve beynin çift tarafının kullanılması): Evdeki eski dergilerin sayfalarından yapacağımız bir tezgah ile çok eğlenceli bir dokuma çalışması! Kendi rengârenk mini kilimlerimizi dokuyacağız!

22 Nisan Çarşamba

Kâğıt Pipetlerden Heykel (Ekleyerek ve çıkartarak heykel yapma yöntemleri): Eski dergiler, müsvette kâğıtlar bu aktivitede çok farklı bir heykele dönüşecekler! En temel heykel yapma yöntemlerinden biri olan “ekleyerek heykel yapma” yöntemi ile kâğıtlardan yaptığımız pipetler kollarımızı kaplayan bir heykel olacak!

 

23 Nisan Perşembe

Kendi Kitabını Kendin Yap! (Kitap Yazımı ve Kitap Resimlemesi Aktivitesi): Bu aktivite ailece birlikte çalışmak için çok uygun. Her birey farklı bir kısmını/sayfasını yaparak tam bir aile kitabı yapabiliriz. İsteyen yazar isteyen çizer isteyen süsler isteyen hem yazar hem çizer hem süsler! Birinin başladığı hikayeyi bir başkası devam edip sonunu yine bir başkası getirebilir. Bu hem yazarken hem çizerken hem de süslerken olabilir.

İleri Dönüşümlü Kâğıt Heykel (İleri Dönüşüm ve Oyun): Bu aktivitede atıklar ve geri dönüştürülmüş malzemeler çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarıyla birleşerek çok renkli kâğıt heykellere dönüşecekler. Önce resim yapacağız sonrasında ise bu yaptığımızı 3 boyutlu bir heykele dönüştüreceğiz. Hem “Geri dönüşüm” hem de “İleri Dönüşüm” konularını öğrenecek hem de uygulamalarını yapacağız. Tam bir ailece çalışma olacak. Herkes birbirine yardımcı olacak. Dikkat, bol miktarda kesme, çizme, boyama, yırtma, buruşturma, oynama ve yapıştırma içerir!

25 Nisan Cumartesi

 

Kafaları Yiyelim! (Yiyeceklerden Sanat/Portre Aktivitesi): Hem sanat hem eğlence hem de sağlıklı beslenme! Evde olan değişik meyve ve sebzeleri hazırlarken yaratıcı olarak onları farklı portre ve şekillere getirerek hem sağlıklı beslenir karnımızı doyurur hem de sanat yapmış oluruz. Belki bir kanepe belki de bir pizza! Kim demiş sanat karın doyurmaz diye!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732