Adalar'da bu kez de başka bir ulaşım krizi çıktı

İBB Meclisi'nde alınan kararla Adalar'da faytonların yasaklanmasının ardından ulaşımın elektrikli araçlarla sağlanması kararı alındı. Ancak araçların henüz Adalar'a gelmemesi nedeniyle ulaşım boşluğu oluştu. İlçede şu an ulaşım, kaçak yapılan elektrikli araç seferleri ile gideriliyor.

Gündem Yayın: 06 Haziran 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 06.06.2020 15:40:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından geçtiğimiz Ocak ayında alınan karar ile birlikte Adalar'da faytonlar ile ulaşım kaldırılmıştı. Faytonlar yerine ise Adalar dizaynına uyumlu elektrikli araçların kullanılmasını kararlaştırılmıştı. Ancak yaz ayları başında hizmet vermeye başlaması planlanan elektrikli araçların henüz Adalar'agelmemesi nedeniyle bu günlerde ulaşım hizmeti bulunmuyor. İskeleye gelenler Adalar'ın uzak noktalarına gitmek istediklerin de ise ulaşım aracı sıkıntısı yaşıyor. 1 Haziran'da başlayan normalleşme süreci kapsamında sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ilk hafta sonunda Büyükada'ya gelenler ulaşımlarını yasak olmasına rağmen "Tuk-tuk" denilen elektrikli araçlarla sağladı.

Adalar'da ulaşım sorunu: Elektrikli faytonlar için yollar çizildi, tabelalar konuldu

"BİR TUR 25-50 LİRA ARASINDA GÖTÜRENLER VAR"

Günlük kaçak taşımacılık yapanların 25 lira ile 50 lira arasında fiyat aldıklarını belirten Mehmet Gürhan, "Elektrikli araç ile insan taşıyarak günlük para alanlar ve aylık para alanlar var. Nedir bu, kiliseye götürüyor, pazara götürüyor, denize götürüyor, eğlence yerlerine götürüyor ve ada turu yaptırıyor. Benim duyduğum kadarıyla günlük bir turu 25 liraya götüren var, 50 liraya götüren var. Aylık 500 lira alan ve bin lira alanlar da var" dedi.

Adalar'da ulaşım sorunu: Elektrikli faytonlar için yollar çizildi, tabelalar konuldu

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN HER ŞEY HAZIR

Adalar'da faytonların yasaklanmasından sonra kullanılacak elektrikli araçların henüz adaya gelmemiş olmasına rağmen araçların yollarda gidebileceği alanlar mavi şeritler ile boyandı. Ayrıca adanın çeşitli noktalarına duraklar, vatandaşların araçlara bineceği noktalar belirlendi.

Adalar'da ulaşım sorunu: Elektrikli faytonlar için yollar çizildi, tabelalar konuldu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732