AÇIK HAVADA YOGA

Hindistan başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Uluslararası Yoga Günü, Sarıyer’de renkli anlara sahne oldu. Eğitmen Maral Gözetir eşliğinde yoga deneyimini yaşayan Sarıyerliler, açık havada terapi yaptı.

Yayın: 23 Haziran 2019 - Pazar - Güncelleme: 23.06.2019 15:15:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sarıyer Belediyesi, her yıl 21 Haziran’da kutlanan Uluslararası Yoga Günü’nde, Avrupa yakası 5. resmi yoga etkinliğine ev sahipliği yaptı.  İstanbul Hindistan Başkonsolosluğu işbirliği ile Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı Parkı’nda düzenlenen etkinliğe yoğun katılım gösteren vatandaşlar, çocuk yogası çalışmaları, nefes ve meditasyon teknikleri ile yoga uygulamalarını deneyimledi. İstanbul Hindistan Başkonsolosu Purnojyoti Mukherjee ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açık havada yapılan etkinliğe katılarak yüzlerce vatandaşla birlikte yoga yaptı.

 

YAŞAM BİÇİMİ OLMALI

Tüm dünyanın eş zamanlı olarak kutladığı etkinliğin açılış konuşmasını Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptı. Yoganın bir terapi olduğunu ve yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Genç, farklı kültürleri tanımanın öneminden bahsetti. Hindistan Başkonsolosu Purnojyoti Mukherjee ise yoganın ruh ve beden sağlığı açısından önemine değindi. Konuşmaların ardından alana kurulan huzur meşalelerini yakan Başkan Genç ve Mukherjee birbirlerine hediye takdim etti. Fiziksel ve ruhsal tekniklerin yapıldığı etkinlik, Hint dansları gösterisinin ardından Sarıyer Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun şovuyla son buldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732