ABD'de beyaz sürücü, siyahi protestocuyu ezerek öldürdü

George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı eylemlerde şiddet giderek büyüyor. Kalifornia'da beyaz bir sürücü, siyahi protestocu Robert Forbes'i arabasıyla ezip ölümüne neden oldu. Polisin gözaltına almadığı adamın, olay sonrası hiçbir şey olmamış gibi aracına yaslanıp sigara içmesi tepki çekti.

Dünya Yayın: 07 Haziran 2020 - Pazar - Güncelleme: 07.06.2020 22:55:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

ABD'nin Kalifornia eyaletinde George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi protesto edilirken 50 yaşındaki beyaz bir sürücü, siyahi protestocu Robert Forbes'e arabasıyla çarptı.

SİYAHİ PROTESTOCU HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralanan Forbes, kanlar içinde yerde kaldı. Siyahi protestocu olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ SİGARA YAKTI

Adı öğrenilemeyen beyaz sürücü ise olay sonrası aracına yaslanıp sigara içti. Polisin sürücüyü gözaltına almamasına tepki gösteren diğer protestocular adamın üzerine yürüdü. Polis ise adamı çembere alıp korudu.

YEĞENİ "KASTEN" DEDİ

Olayı soruşturan polisler, sürücüyü hız sınırını aşmadığı ve uyuşturucu madde kullanmadığı için gözaltına almazken hayatını kaybeden Robert Forbes'in yeğeni, beyaz sürücünün amcasını kasten ezip öldürdüğünü söyledi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamada ilk belirtilerin beyaz sürücünün siyahi Forbes'i kasten öldürdüğü yönünde olduğu ancak olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732