ABD Başkanı Trump, Erdoğan'ın S-400'lerle ilgili önerisine yeşil ışık yaktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, S-400 Komisyonu önerisine olumlu baktığı belirtildi. Trump'ın, Erdoğan ile görüşmesinde "Çalışma grubu kurulması fikrinizi beğendim" dediği öğrenildi.

Gündem Yayın: 31 Mayıs 2019 - Cuma - Güncelleme: 31.05.2019 17:23:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının ABD ile ilişkilerde yarattığı gerilim sürüyor. Türkiye, ABD'ye, "Bu konuda bir ortak komisyon kuralım F-35 savaş uçakları bu sistemden nasıl etkilenir bu komisyon değerlendirsin" demişti. ABD'nin Türkiye'nin ortak komisyon kurulsun teklifine olumlu yaklaştığı öğrenildi.

 

TRUMP, ERDOĞAN'IN ÖNERİSİNE OLUMLU YANIT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump son olarak çarşamba günü telefonda görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak çalışma grubu teklifini ABD Başkanı Trump'a bir kez daha iletmişti. Edinilen bilgiye göre, Trump o teklife ilk kez olumlu bir yanıt verdi. Trump'ın, Erdoğan ile görüşmesinde "Çalışma grubu kurulması fikrinizi beğendim" dediği öğrenildi.

ÇALIŞMALARIN HIZLANMASI BEKLENİYOR

Trump'tan gelen bu olumlu sinyal sonrasında iki ülke arasında ortak çalışma grubu için temasların hızlanması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre teknik düzeyde yapılacak temasların olumlu sonuçlanmasının ardından heyetler oluşturulacak ve çalışmalar hız kazanacak.

ABD'NİN "S-400 VE F-35 BİR ARADA ÇALIŞAMAZ" İDDİASI

ABD, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi ile F-35 savaş uçaklarına aynı anda sahip olmasına karşı çıkıyordu. Gerekçe olarak da S-400 radarlarının F-35'lere ilişkin gizli bilgilere ulaşabileceği, bu sayede F-35'lerin radarda görünmemesini sağlayan sistemin Rusya tarafından kolaylıkla aşılabileceğini iddia ediyordu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732