65 yaş üstünün ücretsiz ulaşım çılgınlığı, can korkusunun önüne geçti

Koronavirüsle mücadele kapsamında 80 gündür sokağa çıkmaları yasak olan, dün açıklanan kararla sokağa çıkmaları tekrar serbest hale gelen 65 yaş üzeri vatandaşlar, ücretsiz seyahat kartını aktif hale getirmek isterken sosyal mesafeye dikkat etmedi.

Gündem Yayın: 10 Haziran 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 10.06.2020 13:29:23
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 80 gündür sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerine kapanan 65 yaş üstü vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni normalleşme kapsamında sokaklara akın etti. Ücretsiz kartlarını aktive etmek isteyen 65 yaş üstü vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak uzun kuyruklar oluşturdu.

65 yaş üstü vatandaşlar sabahın ilk ışıklarıyla soluğu ücretsiz kartlarının yeniden aktive edildiği metro istasyonlarında aldı. Bursaray'ın Şehreküstü İstasyonu'nda sosyal mesafeye dikkat edilmeden uzun kuyruklar oluştu.

65 yaş üstünün ücretsiz ulaşım çılgınlığı...Uzun kuyruklar oluştu

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan; 65 yaş ve üstü vatandaşların haftanın her günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini açıkladı. Bunun üzerine 3 aydır eve kapalı olan 65 yaş üstü vatandaşlar sokaklara akın etti. 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz seyahat kartlarını vizeletmek için ise Şehreküstü Metro İstasyonunda bulunan BURULAŞ ofisinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

65 yaş üstünün ücretsiz ulaşım çılgınlığı, can korkusunun önüne geçti

GÖREVLİLERDEN SOSYAL MESAFE UYARISI GELDİ

BURULAŞ görevlileri ise uzun kuyruklar oluşturan 65 yaş üstü vatandaşları sürekli sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve maske takma konusunda uyardı. Yaklaşık 3 ay sonra sokağa çıkan vatandaşların bazıları özgürlüklerine kavuştuklarını dile getirirken, bazıları ise verilen bu özgürlüğe herkesin kurallara uyarak dikkatli şekilde uymaları gerektiğini belirtti.

65 yaş üstünün ücretsiz ulaşım çılgınlığı, can korkusunun önüne geçti

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732