60 yaş üzeri için aşılama başladı!

Koronavirüs salgınında aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Aşılama kapsamında yeni bir gruba geçildi. Artık 60 yaş üzeri vatandaşlar, eşleri ile birlikte aşı olmaya başladı. Aşılamaya aynı zamanda risk grubunda olan bazı hastalar da dahil edildi. Detaylar haberimizde

Sağlık Yayın: 29 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 29.03.2021 14:23:32
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı duyurusunda 60 yaş ve üzeri vatandaşların eşleri ile birlikte aşılanmaya başladığını duyurdu. Aynı zamanda Risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastalar, down sendromu tanısı olanlar ile immuno supresif tedavi alanlar da bu grupla aşılanabilecek.

 

“60 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLAR İLE RİSK GRUPLARI DA PROGRAMA DAHİL EDİLDİ”

Twitter üzerinden, aşılamaya ilişkin son verileri aktaran Bakan Koca şunları söyledi:

“Aşısı sisteme tanımlanmış olan vatandaşlarımız 60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabilecekler. Ayrıca bazı risk grupları da programa dahil edildi”

 

AŞILAMA DURUMU NASIL ÖĞRENİLECEK?

Vatandaşlar koronavirüs aşılarına ilişkin son durumlarını e-Nabız hesabı üzerinden ya da 2023’e kısa mesaj atarak öğrenebilecekler. Aynı zamanda aşı  olacak grup içerisinde yer alacak vatandaşlar için MHRS sistemi üzerinden randevu alabilecekler. Bunun için ALO 182’yi arayarak işlem yapılabilecek.

İlk aşıyı olan vatandaşlar, sağlık personelleri tarafından 2. doz için randevuları hazırlanacak. Randevu bilgileri de vatandaşlara SMS ile iletilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732