34 askerimizin şehit edilmesinin ardından kritik Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşme sona erdi. 2 saat 40 dakika süren görüşme öncesinde Putin, ilk açıklamasında Türk askerlerinin İdlib'de saldırının olduğu bölgede bulunduklarını bilmediklerini söyledi. Erdoğan ise alınacak kararların bölgeyi rahatlatacağını ifade etti.

Gündem Yayın: 05 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 05.03.2020 18:39:19
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

İdlib'de Esed rejiminin 34 askerimizi şehit etmesinin ardından gerilen Türkiye- Rusya ilişkilerinde ilk kritik görüşme sona erdi. 2 saat 40 dakika süren Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin "Hiç kimse Türk askerlerinin orada bulunduğunu bilmiyordu" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Bugün alacağımız kararlar bölgeyi de ülkemizi de rahatlatacaktır." dedi

Geçtiğimiz perşembe günü İdlib'de Esed rejiminin düzenlediği hava saldırısında 34 askerimiz şehit oldu. Bu gelişme sonrasında Türkiye ile Esed'i destekleyen Rusya arasındaki ilişkilerde gerilim bir kez daha yükseldi.

Yaşanan acı olayın ardından bir hafta geçtikten sonra Türkiye-Rusya arasında ilk üst düzey temas gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanMoskova'da Vladimir Putin'le bir araya geldi. İki lider baş başa görüşmenin ardından kameralar karşısında açıklamalar yaptı.

"ASKERLERİNİZ İÇİN TAZİYELERİMİ İLETİYORUM"

İlk olarak söz alan Rusya Devlet Başkanı Putin şunları söyledi: " Suriye'de hayatını kaybeden Türk askerleri için başsağlığı diliyorum. Hiç kimse Suriye askerleri dahil olmak üzere orada Türk askerlerinin bulunduğunu bilmiyorlardı. Suriye ordusunun gerçekten ciddi kayıpları var. Tüm bunlardan dolayı bu olayın bir daha tekrarlanmaması, Türk Rus ilişkilerine zarar vermemesi için görüşmelere devam etmemizde fayda var. Gelişmelerin Türkiye ve Rusya ilişkilerini zedelememesi için Suriye konusunda tüm alanları ele almamız gerekiyor."

"ALACAĞIMIZ KARARLAR BÖLGEYİ RAHATLATACAKTIR"

Cumhurbşakanı Erdoğan ise şöyle konuştu: "Malum, bu görüşmeyi Türkiye'de yapacaktık. Sizin buradaki anayasa çalışmalarıyla, ilgili gelişmeler sebebiyle burada gerçekleştiriyoruz. Bugün burada atacağımız adım, alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır. Gerek savunma sanayinde, gerek ticari ilişkilerimizde çok farklı bir dönemin içindeyiz. Bunları çok daha ileri taşımamızın hesaplarını yapıyoruz. Bunları tabii güçlendirerek götürmek de bizim en büyük amacımız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum."

GÖRÜŞME 2 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

Rusya lideri Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 saat 40 dakika süren baş başa görüşmesi sona erdi. Liderler ikili görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya geçti.

NE OLMUŞTU?

27 Şubat Perşembe günü İdlib'de gözlem faaliyetleri için bulunan askerlerimize Esed rejiminin düzenlediği hava saldırısında 34 Mehmetçik şehit oldu. Olay sonrasında Rusya tarafından yapılan ilk açıklamada Türkiye'nin askerlerinin yeriyle ilgili Rusya'ya bilgi verilmediği söylendi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise bu açıklamaları yalanlayarak Rusya'ya bilgi verildiğini aktardı.

 

Son Dakika: 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından kritik Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732