23 NİSAN COŞKUSU GÖLBAŞI’NDA BALKONLARA SIĞMADI

Gölbaşı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yıl coşkusunu sokaklarında yaşattı.

Gündem Yayın: 23 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 23.04.2020 20:41:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Korona virüs salgını nedeniyle bu yıl 100. Yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde birçok organizasyona ev sahipliği yapan Gölbaşı Belediyesi, sokak eğlencelerini eve taşıdı. Gölbaşı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen “Hilal Göründü” projesi kapsamında, 20 Gölbaşı okuluna dağıtılan 3 bin adet Türk Bayraklı uçan balon gökyüzü ile buluştu. Okul idarecilerinin koordinesiyle ve çevre bina sakinlerinin de katılımıyla balkonlardan balonlarını gökyüzü ile buluşturan Gölbaşılılar semaları ay yıldızlı balonlar ile kırmızıya boyadı.

 

Maskotlar ve bando takımı balkonları selamladı

Şehir içi gezi treniyle bando müzik eşliğinde müzik ziyafetinin Gölbaşı sokaklarına taşındığı günde gösteriler, Karşıyaka Mahallesi’nde başladı. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in de direksiyon başına geçerek balkonlarında coşkuya ortak alan halkı selamladığı kutlama, Gaziosmanpaşa, Şafak, Eymir, Seymenler, Bahçelievler Mahallesi’nde devam etti. Çizgi film karakterlerini karşılarında gören çocukların keyfi ve mutluluğu ise görülmeye değerdi. Hep bir ağızdan marşlara eşlik eden Gölbaşılılar Başkan Ramazan Şimşek’e mutluluklarını ifade etti.

Başkanı Ramazan Şimşek, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde ziyaret ettiği Gölbaşı

Çocukevleri Sitesi Müdürülüğü'nde bulunan çocuklara Türk bayrağı hediye ederek

bayramlarını kutladı.

 

Bin balon gökyüzüne salındı

Bu mutlu günde balkonlardan ve camlarında bayram coşkusuna ortak olan Gölbaşı halkına teşekkürlerini sunan Ramazan Şimşek “Sevgili çocuklarımız, bayrağımıza gönülden bağlı, vatanımıza hayırlı, milletimize faydalı, ailelerinize, arkadaşlarınıza saygı ve sevgi dolu olmanız tüm ümidimiz.Çağdaş Türkiye'de en büyük ihtiyacımız bilim ve teknolojinin ışığı ile nice 100 yıllar geçirmek. Bugünümüzün, geleceğimizin umudu olan siz değerli çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. Dünya sizin ellerinizde güzelleşecek. Evlerinizde kaldığınız ve resimleriniz ile camlarınızı balkonlarınızı bayram havasına bürüdüğünüz için her birinize çok teşekkür ederim. Umarım bu günleri en kısa zamanda atlatır, Gölbaşı parklarını, sokaklarını neşenizle doldurursunuz” dedi.

Cemal Gürsel ve Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği noktada 1000 adet Ay yıldızlı balonun gökyüzüne salınmasıyla devam eden etkinlik, Ramazan hilali görününceye kadar devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732