21 Eylül'de Yüz Yüze Eğitim Zili Çalarak Başlayacak

Milyonlarca öğrenci ve velinin merak içinde beklediği yüz yüze eğitimde tarihler ve sınıflar belli oldu. 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayacak 8. ve 12. sınıflara şartlar uygun olursa 1. ve 2. sınıflar dahil olacak.

Eğitim Yayın: 28 Ağustos 2020 - Cuma - Güncelleme: 28.08.2020 16:05:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Genelgeye göre, 12. ve 8. sınıflar 21 Eylül'de okula başlayacak. 21 Eylül'den 3 hafta sonra bütün kademelerin açılması hedefleniyor.

Şartlar uygun olursa 1. ve 2. sınıfların başlatılması sağlanacak. Ara sınıflar ekim ayında açılacak. Geçtiğimiz günlerde MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce yüz yüze eğitim başladıktan sonra kronik hastalığı olan lise öğrencilerinin eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitimle sürdürebileceğine dair açıklama yapılmıştı.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sene başı iş ve işlemlerine dair illere dün gönderilen yazıda, kronik rahatsızlığı olan ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik yapılacak işlemler belirlendi.

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN ÖĞRENCİLER RAPOR ALABİLECEK

Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde hastalığı yer alan resmi ve özel ilköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, bu durumlarına dair e-Nabız Sistemi'nden yada Sağlık Bakanlığınca belirlenecek diğer usullerle alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları durumunda, eğitim faaliyetlerini Kovid-19 salgın süresince uzaktan eğitim ile sürdürebilecek.

OKULLAR HİJYEN HAZIRLIKLARINI TAMAMLAYACAK

21 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacak yeni ders yılı için okullarda, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu doğrultusunda hijyene yönelik hazırlıklar tamamlanacak.

Okul yönetimlerince kayıt sırasında, mevzuatta yeri olmayan fatura, sözleşme gibi belgeler velilerden talep edilmeyecek, kayıt alanı içinde olmadığı ve adrese dair yükümlülüklerin yerine getirilmediğinden kuşku duyulan durumlarda, köy yada mahalle muhtarları ile koordineli bir şekilde gerekli araştırma yapılarak, alakalı kanun hükümleri gereğince aykırı davrananlarla alakalı işlem yapılacak.

Derse başlama saatleri, Kovid-19 salgının etkisi, coğrafi şartlar, iklim ve çevre koşullarındaki farklılıklar göz önüne alınarak gerek taşımalı sistemle taşınan öğrencilerin durumu açısından gerekse özel öğrenci servisiyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmeyecek ve gün ışığından daha çok yararlanılması için valiliklerce düzenlenme yapılacak.

KAYIT SIRASINDA BAĞIŞ ALINMAYACAK

Velilerden, okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası yada bağışların, alakalı mevzuatlara aykırı olması sebebiyle alınmayacağı, aksi durumlarda bu tarz uygulamalara dair şikayetlerin valilikler tarafından değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılması talimatı verildi.

Ayrıca, devlet okullarında okula kayıt, özel grup sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik yada fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi gibi sınıf ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalar da kesinlikle yapılamayacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732