2020 YKS ertelendi

YKS’de yeni tarih belirlenmesi, motivasyonu artırmalı Koronavirüs salgınıyla beraber olağanüstü günlerden geçerken; üniversite adaylarını yakından ilgilendiren bir haber de YÖK’ten geldi. YÖK tarafından yapılan açıklamada YKS’nin 25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelendiği duyuruldu. Tarihin netleşmesi ile belirsizliğin ortadan kalktığını belirten uzmanlar, adaylara çalışmaya devam etmelerini ve motivasyonlarını kaybetmemeleri uyarısında bulunuyor.

Eğitim Yayın: 27 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 27.03.2020 20:31:57
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Uzman Psikolojik Danışman ve Kariyer Danışmanı Ece Tözeniş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın 26 Mart 2020 tarihli açıklaması sonrasında YKS tarihlerinin 25-26 Temmuz 2020’ye ertelendiğini hatırlattı.

Adaylar konsantre olmakta zorlanıyor

Herkes gibi üniversite adaylarının da bu dönemde motivasyonlarının biraz düştüğünü belirterek “Sevgili üniversite adayları biliyorum ki hepiniz evde kalmaktan sıkıldınız, motivasyonunuz düştü, ders çalışmakta, konsantre olmakta zorlanıyorsunuz. Bu açıklama bizi biraz rahatlattı mı? En azından sınavların ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili tereddütlerimiz son buldu. An itibarıyla artık sınavın ne zaman yapılacağını biliyoruz” dedi.

Şu an yapılacak en doğru şey; Evde Kalmak

Adayların bu dönemde bir parça karamsar olduğunu kaydeden Ece Tözeniş, “Diyorsunuz ki ‘Ne olacak bizim halimiz?’ Öncelik sağlığımız. Kendimizi korumak adına şu anda yapabileceğimiz en iyi şey “Evde Kalmak”. Zaman içerisinde de diğer sorularımıza cevap bulacağız. Konularla ilgili YÖK’ ten gelecek açıklamayı bekleyeceğiz” dedi.

ÖSYM’nin altyapısı sağlam

Ece Tözeniş, “Sınavlar 25-26 Temmuz tarihlerinde tamamlandıktan sonra ki daha önceki yıllardan gelen tecrübelerimize dayanarak şunu söyleyebiliriz; ÖSYM’nin sınavları kısa zamanda okuyabilecek bir alt yapısı var. Kısa sürede sonuçlar açıklanır, tercih döneminin ardından da bir öngörü olarak Ağustos sonunda yerleştirmeler tamamlanmış olur” dedi.

“Sınavla ilgili bütün teknik bilgilere sahibiz” diyen Ece Tözeniş, “Yapılacak açıklamaya göre konular azalmış olsa bile biz bu sınavı biliyoruz, soru tiplerini biliyoruz. Geçen yılın taban puanlarını ve başarı sıralarını biliyoruz” dedi.

Tarafını seç!

Adayların şu günlerde umutsuzluğa kapılmaması gerektiğinin altını çizen Ece Tözeniş, şunları söyledi:

“Önümüzde iki seçenek var.

  • “Psikolojim bozuldu”, “Sürekli evde olduğum için motive olamıyorum”, “Her şey bizi bulur zaten” söylemleriyle zamanı boşa geçirmek.
  • Zor bir süreçten geçiyoruz ama hayallerim var ve ben bu süreci kendim için nasıl yararlı bir hale getirebilirim?

Umutsuzluğa kapılmak yok

Yukarıdaki iki seçenekten birini seçmenin adayın elinde olduğunu vurgulayan Ece Tözeniş, “Uzun bir yolunuz var. Şimdi adım atma zamanı. Şu anda atmaya başladığınız adımlar sizi yolculuğunuz sonunda varmak istediğiniz yere götürecektir. Elbette ki bu günler geçecek. Ve sizler hayalini kurduğunuz üniversitelerinizde, o üniversitenin bir öğrencisi olarak yeni bir hayata “merhaba” diyeceksiniz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732