18 Yaşındaki Kıza Tecavüz Edip İntihara Sürükleyen Uzman Çavuş Tutuklandı

Batman'da 18 yaşında olan İpek Er'in intiharı sonrası "cinsel istismar" suçundan gözaltına alınan ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Uzman Çavuş Musa Orhan, Er'in dün akşam ki vefat'dan sonra tutuklandı.

Yayın: 19 Ağustos 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 19.08.2020 15:22:25
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Siirt'te görev yapmakta olan Uzman Çavuş Musa Orhan, Batman'da 18 yaşında İpek Er'in intiharı sonrası genç kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile  gözaltına alınmış ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

İpek Er'in dün akşam vefatından sonra Uzman Çavuş Musa Orhan, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı sonrası tutuklandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ

Genç bayanın dün gelen vefat haberin duyulmasından sonra sosyal medya kullanıcıları #MusaOrhanTutuklansın etiketiyle tepkilerini dile getirmişti.

Bu etiketle 340 binden fazla mesaj paylaşılan Twitter'da İ.E.'nin annesinin kızının yaşam mücadelesi verirken söylediği "Kızımın çektiği her bir acı kadar hesap sorulmasını istiyorum.

Nerede adalet? Kızıma yapılanlar cezasız kalırsa ben de kendimi öldüreceğim" sözleri bir kez daha hatırlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Siirt'te Uzman Çavuş olarak görev yapmakta olan Musa Orhan'ın Batman'da 18 yaşında İpek Er isimli genç kıza tecavüz ettiği iddia edilmişti. Genç kız, 16 Temmuz'da Batman'ın Beşiri ilçesinde intihar etmişti.

İntihar ettiği günden beri hastanede yoğun bakımda tedavi gören İpek Er, dün yaşamını yitirdi. İntihar vakasının yaşandığı gün gözaltına alınan Musa Orhan "nitelikli cinsel istismar" suçundan gönderildiği Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

Gizlilik kararı uygulanan dosyada Musa Orhan ifadesinde, İpek Er ile herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadıklarını iddia etti.

SİİRT CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı İpek Er'in vefatından sonra gelen tepkiler üzerine konuyla alakalı açıklama yaptı.

Yapılan Açıklamada, "Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir.

Mahkemenin Başsavcılığımızın talebi hakkında bir karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir." Açıklamanın tamamında ise şöyle denilmişti"Mağdur İpek Er'in cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür.

Mağdur 07.07.2020 tarihinde Siirt Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek daha önce sosyal medyada tanışıp arkadaşlık yaptığı, şüpheli Musa Orhan'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuş ve derhal soruşturma başlatılmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma kapsamında mağdur ve şüphelinin iddia ve beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmış ve titizlikle değerlendirilmiştir.

Şüpheli 17.07.2020 tarihinde tutuklama istemiyle Siirt Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir.

Mahkemenin Başsavcılığımızın talebi hakkında bir karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

18 Yaşındaki Kıza Tecavüz Edip İntihara Sürükleyen Uzman Çavuş Tutuklandı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732