13’NCÜ İLÇE BELEDİYESİ ZİYARETİ GÜNGÖREN’E

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti ayrımı yapmaksızın ilçe belediyelerine yaptığı ziyaretlerin 13’üncüsünü Güngören’e gerçekleştirdi. Gazeteciler, İmamoğlu ve Demir’e, geçtiğimiz günlerde Güngören Belediyesi’de yaşanan “tuvalet önünde oturtarak selam verdirde krizini” sordu. İmamoğlu, soruya, “Bu tür konularda, disiplin uygulamalarında ne yazar ona da bakmak lazım. Ama yanlış bir tavırda bulunmuş. Okuduğum kadarıyla belediye başkanı da gereken tedbirini almış, diye biliyorum; ama sonrasını kendisi izah etsin” yanıtını verdi. Demir’in soruya yanıtı ise, “Böyle bir olay yaşandı belediyemizde. İlgili başkan yardımcımız istifa etti. Aldık istifasını. Kurum içi tahkikat devam ediyor. Akabinde oluşacak hukuki süreçle ilgili zaten kamuoyuna duyuru yapılacak. Şimdilik bu kadar” oldu.

Gündem Yayın: 19 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 19.12.2019 20:24:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13’ncü ilçe belediyesi ziyaretini Güngören’e yaptı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, yeni belediye binası girişinde karşıladığı İmamoğlu’nu makam odasında ağırladı. “Güngören Belediye Başkanı’yla Güngören’i konuşacağız” diyen İmamoğlu, “Diğer ilçelerde olduğu gibi, burada İBB ile müşterek hangi alanlarımız var, biz hangi noktalarda hangi projeleri yapıyoruz, kendi gördükleri eksiklikler ya da öneriler… Bugüne kadar ilçelerimizle yaptığımız programı, burada da gerçekleştiriyoruz. Tabii ki Genel Sekreterimiz ve Genel Sekreter Yardımcılarımız, bazı birimlerimizin genel müdürleri eşlik edecekler ve karşılıklı, çok verimli bir gün geçirmek istiyoruz. Güngören de İstanbul’un önemli ilçelerinden birisi. E-5’e cephesi olan; ama bir yönüyle de küçük bir yüz ölçümde ciddi bir nüfus yoğunluğu barındıran bir ilçemiz. Bu yönüyle yapacaklarımız oldukça fazla diye düşünüyoruz. Başkan’ımızla, bir eski Güngörenli olarak, önümüzdeki sürecin tanımını beraberce yapacağız. İnşallah verimli bir gün olur” şeklinde konuştu.

 

“YANLIŞ BİR TAVIRDA BULUNUMUŞ”

Bu sırada gazetecilerden her iki başkana, “Güngören Belediyesi'nde belediye başkan yardımcısının bir çalışana, tuvalet önünde oturup selam durma cezası vermesi çok tepki çekmişti. Görevinden istifa eden belediye başkan yardımcısı AK Parti'den de istifa etti mi? Bu konuyla ilgili yorumlarınız nedir” sorusu geldi. Yapılan işin tümüyle yanlış olduğunu belirten İmamoğlu, “İdari olarak başkan tedbirini almış zaten. İstifası istendi. Tam bilmiyorum idari süreci açıkçası ama bundan sonrası, ama kurumsal, ama kişisel kendine ait bir süreç. Bu tür konularda disiplin uygulamalarında ne yazar, ona da bakmak lazım. Ama yanlış bir tavırda bulunmuş. Okuduğum kadarıyla belediye başkanı da gereken tedbirini almış diye biliyorum ama sonrasını kendisi izah etsin” dedi.

Demir de soruya, “Evet tabi böyle bir olay yaşandı belediyemizde. İlgili başkan yardımcımız istifa etti. Aldık istifasını. Kurum içi tahkikat devam ediyor. Akabinde oluşacak hukuki süreçle ilgili zaten kamuoyuna duyuru yapılacak. Şimdilik bu kadar” yanıtını verdi.

ÖNCE SUNUM SONRA SAHA İNCELEMESİ

Konuşmaların ardından, Güngören’in sorunlarının ele alındığı sunumun yapılacağı salona geçildi. Sunumda, İmamoğlu ile birlikte İBB üst yönetimi de hazır bulundu. Başkan Demir ve beraberindeki ilçe belediye yöneticiler, İBB heyetine sunum yaptı. Sunumun ardından İBB ve Güngören Belediyesi heyetleri, İmamoğlu ve Demir ile birlikte saha incelemesine çıktı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732