11. YAZ SPOR OKULLARI KAPILARINI AÇTI

Spor kültürünü yaygınlaştırmak, çocukları spora yönlendirmek amacıyla düzenlenen ve binlerce Sarıyerli öğrencinin katıldığı Yaz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı. Okula kayıt yaptıran 3 bin 600 çocuk Çayırbaşı Stadı’nda düzenlenen şölenle yaza merhaba dedi.

Yayın: 15 Haziran 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 15.06.2019 18:44:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Sosyal projelerle öne çıkan Sarıyer Belediyesi en anlamlı yatırımlarını geleceğimiz dediği çocuk ve gençlere yaparak, gurur tablosu oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda çocuklara spor bilincini aşılamak için düzenlenen Yaz Spor Okulları 11. kez kapılarını açtı. Çayırbaşı Stadı’nda yapılan açılış şovlarla adeta görsel bir şölene dönüştü. Organizasyon bando gösterisiyle başlayarak, çocukların kortej yürüyüşü ile devam etti. Bando grubu ve show gösterisiyle coşkunun doruğa çıktığı törende dünyaca ünlü akrobasi grubu Cırque De Paradise de sahne aldı. Eğlenceli gösterileriyle etkinliğe renk katan gruba çocuklarda tempo tutarak eşlik etti. Çocukların coşkusuna ortak olmak için açılışa katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise alana miniklerin sevgi gösterisi eşliğinde geldi.

 

ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ

Konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediyenin en büyük projesinin sağlıklı ve eğitimli çocuklar yetiştirmek olduğunu belirterek, “İki ay boyunca çocuklarımıza spor alanında eğitim vererek bir görevimizi yerine getirmiş olacağız. Biz Sarıyer Belediyesi olarak 11. etkinliğimizi yapıyoruz ve 23 bin 500 civarında yavrumuza ulaştık. Çocuklarını bize emanet eden ailelere teşekkür ediyorum ancak bu işi birlikte yaparsak yürütebiliriz. Şimdi iki ay boyunca otuza yakın eğitmenimiz de onlarla birlikte ter dökecek. Bu belediye sadece yol yapan, asfalt döken bir belediye değildir. Aynı zamanda çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bunun için yoktan başladık. Eğitim sadece çocuğun önüne kitap, kalem, defter koymak değildir. Bizler yani devletin her kademesi sizin çocuklarınızı eğitmek zorunda. O yüzden gelin bu işi hep birlikte yapalım. Çocuklarımızı yarının en güçlüleri olacak şekilde yetiştirmek zorundayız. El ele verirsek en iyisini yapacağımıza eminim. Çocuklarımızın yolları açık olsun” dedi.

 

10 YILDA 23 BİN 500 SPORCU

Özellikle çocukların, gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Yaz Spor Okulları bu yıl da futbol, kız futbol, voleybol, basketbol, yüzme, atletizm, judo, tekvando, karate ve jimnastik olmak üzere 10 branşta hizmet verecek. 10 yılda 23 bin 500 çocuğa ulaşan Yaz Spor Okulları’ndan bu yıl 3 bin 600 çocuk faydalanacak. Uzman eğitmenler eşliğinde seçtikleri dalda spor yapma imkanı bulan çocuklar, yaz tatillerini kaliteli bir şekilde geçirme imkanı bulacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732