Cumhuriyet rallisi heyecanı sardı
Klasik otomobil tutkunları, İstanbul'un manzaraları eşliğinde 24-26 Ekim'de gerçekleşecek FIVA World Rally Cumhuriyet Rallisi için geri sayımda. Yaklaşık 120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak. Organizasyon, farklı kültürleri bir araya getiriyor.
Spor
Yayın: 02 Ekim 2025 - Perşembe - Güncelleme: 02.10.2025 22:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.

Klasik otomobil tutkunları, 24-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul manzaraları eşliğinde düzenlenecek FIVA World Rally Cumhuriyet Rallisi için geri sayım başladı. Türkiye Otomobil Federasyonu (TOSFED) takviminde yer alan ve FIVA (Federation Internationale de Vehicules Anciens) Uluslararası Antika Otomobil Federasyonu’nun Gençlik ve Kültür Komisyonu tarafından desteklenen ralli, bu yıl da uluslararası statüde gerçekleştirilecek.
Klasik Otomobil Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Sivridağ, organizasyonun önemine değinerek, “24-26 Ekim’de gerçekleştireceğimiz ralli, farklı kültürlerin buluşmasına hizmet ediyor ve İstanbul’un turistik güzelliklerini öne çıkarıyor. İkinci gün ise İstanbul Park Formula 1 Pisti’nde yapılacak etap, rallinin heyecanını zirveye taşıyacak” dedi.
Ralliye yaklaşık 120 klasik otomobil katılacak ve 25-50 yaş aralığındaki araçlar, İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini izleyiciyle buluşturacak. Araçlar, Anadolu Yakası’ndaki Ömerli-Şile hattında yola çıkacak, İstanbul Park’ta ise birbirleriyle kıyasıya yarışacak.
BU YIL RALLİNİN TEMASI ÜÇ BAŞLIKTA TOPLANDI:
• Endüstrinin Tekerlekleri
• Zaman Yolcuları: Geçmiş Gelecekle Buluşuyor
• Hareket Yankıları – Durgunluktaki Duygu
Sivriadağ sözlerini, “Eskidikçe değerlenen klasiklerimiz, İstanbul’un tarihi ve doğal dokusunu arkasına alarak yarışacak. Hem katılımcılar hem de seyirciler için unutulmaz bir deneyim olacak” diyerek tamamladı.
Yorumlar (0)
İlginizi Çekebilir